21 Oct 2014

HOW TO: DIY Equa Water Bottle - My Handmade Design


There's a million and one water bottle on the market nowadays. But what makes Equa (link here) so special are quite a few reasons. First of all, they offer glass and plastic bottles for everyone taste. No need to say I've been a huge fan of glass bottles for years now. Designs are minimalistic and adorable at the same time yet they offer a good grip. Now the biggest part...Equa is actually a Slovenian brand that donates 10% of income to environmental causes (recently for Slovenian forests). I'm actually ashamed to admit I didn't know Equa was a Slovenian product even after 2 years of usage. What's not to love? You support our economy, donate to environment, drink from BPA free bottle and reduce plastic waste. On top of all, Equa came out with 6 new waterproof colours for making glass bottles look even more fabulous. Equa Ceramic paints contain 15ml of product, you can mix them together and they don't transfer. Dishwasher is a ''NO NO'' in any case (aggressive temperature and soap can ruin design and quality).

SLO
Na današnjem trgu obstaja tisoč in ena opcija prenosnih stekleničk za vodo. Equa pa ima sicer kar nekaj lastnosti, ki so me pritegnile že pred nekaj leti. Equa stekleničke so na prvi pogled pravi balzam za oči, dokaj minimalistične in hkrati zanimive z barvnimi detajli. Equa je pravzaprav mlado slovensko podjetje z polno inovativnih idej, ki so hkrati ekološke in prijazne do okolja. 10% prodaje se tako donira za naravovarstvene namene. Po več kot dveh letih uporabe moje stare stekleničke, me je sram priznati da sem mislila, da je Equa uvožena (kot na primer KeepCup). Obstaja torej milijon razlogov zakaj izbrati Equo - podpirate mlado slovensko podjetje, donirate za okolje, pijete iz stekleničke brez BPA, zmanjšate porabo plastike in navdušite z izgledom stekleničke. Kot češnja na vrhu torte so še tukaj nove Equa barve za poris svoje stekleničke. Za 3,50€ dobite 15ml barve, katero lahko mešate, je vodoodporna in obstane na steklu. Ne rabim posebej opozarjati, da Eque nikoli ne peremo v pomivalnem stroju. Uniči se tako barva na steklu kot tudi kvaliteta.



Of course I grabbed the chance to create my own Equa design along with my younger sister. We used black and white Ceramic paints for more subtle and minimalistic look. On the end, we decided to stick with a similar theme - we both love animals yet simplistic origami design makes them look modern. After all, you're indirectly helping wild animals with Equa purchase. Siamese cat with a mouse and Schnauzer dog were a perfect example of our pets. To complicate things, we re-draw origami pets on a paper and stick them inside the bottle. We also added rice for making paper design closer to glass. Drawing was super easy and we hadn't had any problems with paint formula.

In ker že od otroštva rada rišem, sem z veseljem zgrabila priložnost za poris lastne Equa stekleničke. S sestro sva izbrali črno in belo barvo Color Your Equa in Key steklenički. Odločili sva se za temo živali v origami obliki, ker je Equa preprosta in hkrati posredno donirate tudi za okolje živali. Siamska mačka z mišjo in šnavcer sta bila tako odraz najinih hišnih ljubljenčkov. Zadeve sva se lotili tako, da sva na papir narisali samo obliko in jo vstavili v stekleničko. Papir sva fiksirali z lepilnim trakom in rižem. Risanje je bilo izjemno lahko, barve so bile dovolj pigmentirane in goste. Tudi ravne črte niso povzročale problemov, kar naju je presenetilo glede na obliko samih stekleničk. 



Here's the finished result! Straight lines were actually not hard to paint and opaque colors made this task even easier. Paint needs at least 12 hours to dry up, other than that bottles are ready to use! Opening on the bottle is enough big for smoothies, kiwi and lemon slices. It's easy to clean and I've experienced numerous times (with my old bottle) when people actually asked me where did I get such an awesome bottle. The only downside I could find after years of usage is heaviness. As clumsy as I am, I even dropped my bottle several times but it didn't break thanks to silicone bottom.

In tukaj je končen rezultat. Barva se posuši v eni uri, vendar je popolnoma suha in vodoodporna po dvanajstih urah. Naj poudarim, da je sama odprtina Eque dovolj velika za smutije, rezine limone in koščke sadja. Prav tako se lahko uporabi krtačka za steklenice. Edina negativna stran stekla je seveda teža. Steklo pa po drugi strani ne zadrži vonja in ne spreminja barve kot plastika. 





If you're lacking creativity in your life, painting your own water bottle is a fun task to do.
You can choose between black, white, blue, red, turquise, yellow colors. Each Color your Equa costs 3,50€. We used Key bottle from Drop and Squeeze Collection. Glass bottles retails around 14,85€ online and about 18€ in stores. Equa ships internationally. You can also take a look of different designs on their Instagram

Torej če želite ustvarjati, se lotite risanja po svoji Equa steklenički. Izbrirate lahko med 6 barvami za poslikavo Eque - črna, bela, turkizna, rumena, ciklamno rdeča in modra. Vsaka barva stane 3,50€. S sestro sva uporabili Key steklenički iz Drop in Squeeze kolekcije. Equa stekleničke stanejo na spletu okoli 14,85€, medtem ko jih lahko najdete tudi v Tuš drogerijah, Sparu za okoli 18€. Equa je na Instagramu tukaj.  Iz srca priporočam Equo po dveh letih konstante uporabe. So sicer malce težje, vendar nase ne vežejo vonja in barve. Podprite slovensko! Iskreno se zahvaljujem tudi Equa ekipi, ki nama je omogočila zabaven dan risanja in ustvarjanja.

10 comments:

  1. Ful so lepe flaške in čudovito si jih/sta jih poslikali! Jaz imam trenutno eno iz Spara, plastično, ampak mi je začela puščati pri pokrovčku in ja, razvije se tist nek vonj... pa še nikoli se jih ne da tako lepo očistit kot se da steklene. Mislim, da rabim eno tole Equo. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je tastara ful lepo služila oz. Mi še ampak je preveč zdelana za na blog :)

      Delete
  2. Ful huda ideja, ko bi le imela potrpljenje za tole :D

    ReplyDelete
  3. Equa stekleničke so zakon, z vajino poslikavo pa še 100-krat boljše

    ReplyDelete
  4. Čist hude flaške! <3 <3

    ReplyDelete
  5. Dragi Sara in Tjaša,

    navdušeni smo nad vajino ustvarjalnostjo in umetniškim dotikom! Hvala za res lepo objavo in upamo, da se še kdaj ujamemo pri kakšnem projektu :)

    P.s.: Najbolj presenečeni nad dejstvom, da nisi vedela, da smo slovenska blagovna znamka :O Bomo delali na tem ;)

    Lepi pozdravčki od EQUA ekipe

    ReplyDelete
  6. Oh my gosh, those are so so so cute. They look fantastic, I would really love one of those. You should sell those after you make them, or, you could make your designs printable, like stickers, then sell them. They are just so cute!! Such a great idea, love it.
    Kelsi
    Messy Bits // Bloglovin

    ReplyDelete

I would love to know your thoughts ♥